Furnizorul de solutii informatice de afaceri Siveco Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 37,6 milioane de dolari, cu 50% mai mare decat valoarea inregistrata in anul 2004 si a atras aproape 40 de clienti noi, ainformat compania intr-un comunicat. Considerand ca in anul 2005 si-a atins obiectivele financiare fixate, pentru acest an, Siveco si-a planificat o crestere a cifrei de afaceri de 20% si atragerea a 120 de clienti noi. Oficialii Siveco, care citeaza un studiu de piata al International Data Corp (IDC), sustin ca in ultimii ani, compania se afla in mod constant in topul furnizorilor de solutii EAS (enterprise applicationa suites) si de servicii IT pe piata romaneasca, fiind de altfel singura firma de software care se situeaza constant in pozitii de varf ale unor clasamente dominate eminamente de integratori de sisteme multinationali.

Siveco Romania detine o cota de piata de 18,7% din piata locala de EAS si o cota de 9,2% din piata locala de servicii IT, fiind liderul caselor romanesti furnizoare de solutii de afaceri. Compania este numarul unu si in topul dezvoltatorilor de aplicatii dupa specificul si cerintele clientilor, cu o cota de piata de 28,4% si numarul unu la categoria Consultanta si Customizari, cu o cota de 22,7%. Anul trecut, Siveco Romania si-a imbunatatit portofoliul cu aproape 40 de clienti noi, printre cei mai importanti numarandu-se Ministerul Transporturilor, Compania Nationala a Autostrazilor si Drumurilor Nationale, Banca Transilvania, Aeroportul Timisoara, Aversa, Rafo Onesti si Mobifon.

Citeste si:  eBay se apara de Google

„Venind in intampinarea nevoii de instruire, tot mai mare si mai des exprimata in mediul de afaceri romanesc, Siveco a lansat la inceputul anului 2005 prima platforma de instruire dedicata mediului corporatist, AeL Enterprise. Denominarea monedei nationale a reprezentat un adevarat tur de forta din partea dezvoltatorilor si implementatorilor companiei. Pentru sectorul financiar – bancar, oferta a fost completata cu pachetul Siveco Applications si serviciile de dezvoltare software si conversie pentru aplicatiile de trezorerie si de managementul riscului in domeniul bancar“, a declarat Irina Socol, director general Siveco Romania.

Incepand din 2005, actionariatul SIveco include fondurile strategice de investitii Intel Capital si Enterprise Investors. In fapt, aceasta a fost cea mai mare investitie care s-a facut intr-o firma de IT din Romania, sustinand intentia companiei de a actiona in anii viitori ca un lider regional in acest domeniu.

Autor: Cristina Nedelcu