Volkswagen AG dezvolta un nou model care va fi vandut de Dodge in Statele Unite, America Centrala si de Sud si, posibil, in Europa. „Inginerii nostri muncesc la acest vehicul”, spune Reinhard Jung, director de productie Volkswagen, la lansarea VW Eos Coupe decapotabil. Acesta declara ca programul noului model reprezinta o propunere pentru Daimler Chrysler, o decizie finala urmand a fi luata dupa o buna perioada de timp.

„Un design Volkswagen pentru un model Dodge reprezinta o solutie viabila.Vrem sa impartim tehnologia”, a decis in unanimitate Consiliul Director al Daimler Chrysler.

In acest an, cei doi fabricanti auto au incheiat un contract pentru ca grupul Chrysler sa construiasca un minivan pentru Volkwagen pana in anul 2008 care va fi vandut in Statele Unite. Jung a declarat ca modelul Volkswagen Polo este prea mic pentru a satisface nevoile Chrysler. „Pentru a putea fi construit acest model in colaborare, conceptul trebuie sa fie nou. Nu este clar inca unde va fic onstruit acest vehicul si cine il va produce”, continua directorul de productie Volkswagen.

Citeste si:  Rezultatele de vanzari Mitsubishi Motors Europe pentru 2005

Vehiculul produs de Volkswagen are aproape aceleasi dimensiuni ca si modelul din generatia anterioara, Jetta. „Insa este neaparat necesar sa finalizam intelegerea pentru acest concept”, incheie Reinhard Jung.