Sfarsitul saptamanii trecute a fostul unul agitat. Constantin Ticu Dumitrescu – membru al Colegiului CNSAS – s-a aflat sambata dupa-amiaza la Brasov, unde s-a intalnit cu cei aproximativ o suta de revolutionari brasoveni aflati de mai multe zile in greva foamei, in semn de protest fata de “ascunderea adevarului despre Revolutie”, informeaza Mediafax. “E o obligatie morala, de suflet, sa ma aflu aici, pentru ca nu puteam ramane departe de cei care si-au asumat riscul grevei foamei”, le-a spus Ticu Dumitrescu revolutionarilor. El a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca nu intentioneaza sa renunte la lupta pentru aflarea adevarului despre Revolutie si ca nu va ceda decat in momentul in care va realiza ca nu mai exista nici o speranta pentru acest lucru.

“Mi s-a spus, incepand cu prietenii de aici, de la Brasov, si sfarsind cu mii de telefoane, scrisori, apeluri disperate, nu plecati, ca asta vor. Ei, bine, in premiera va declar si auziti, domnule Basescu si domnilor de la SRI, nu plec! In clipa in care voi vedea ca nu mai exista nici o speranta pentru aflarea adevarului, voi chema din nou mass-media si voi anunta ce voi face pentru a nu ma compromite”, a afirmat Dumitrescu.

Citeste si:  Gripa aviara - o afacere de 110 miliarde de lei

Decizie previzibila

De asemenea, Dumitrescu a mai declarat ca “se teme” de intentia presedintelui Traian Basescu de a-si da acordul pentru prezenta lui Corneliu Turianu in fruntea CNSAS. Ticu Dumitrescu a afirmat ca Basescu l-a intrebat, intr-o convorbire telefonica, cand va fi prima sedinta a CNSAS. “Tare ma tem ca domnia-sa are de gand ca, prin prezenta la sedinta care va avea loc marti, sa gireze alegerea facuta. Deci, s-ar putea sa fim martorii acreditarii, prin prezenta sa, a noii conduceri”, a mai spus Dumitrescu. El a mai declarat ca i-a cerut presedintelui sa-i acorde incredere, considerand ca Traian Basescu “are in fata dezlegarea adevarului”. “I-am spus sa-mi acorde incredere. L-am rugat sa mearga cu mine, sa-i arat unde sunt cartotecile. Nu stiu cat evenimentele care se intampla la nivel de intreaga tara il vor trezi la realitate”, a completat Dumitrescu.

Revolutionarii, alaturi de Ticu

Potrivit presedintelui Blocului National al Revolutionarilor (BNR), revolutionarii aflati in greva foamei sustin alegerea lui Ticu Dumitrescu la conducerea CNSAS. “Noi ne-am oferit sprijinul neconditionat domnului Ticu Dumitrescu. A fost o actiune spontana, cand am vazut ce s-a intamplat la CNSAS”, a declarat Dorin Lazar Maior.

Citeste si:  Incalzirea si apa calda vor costa cinci milioane de lei

Un alt miting, pe 12 aprilie

Lazar a mai anuntat ca in 12 aprilie, la Bucuresti, va avea loc un miting de sustinere a acestei cauze. “Credem ca numai Constantin Ticu Dumitrescu poate sa conduca CNSAS. Vom continua protestul nostru pana cand Ticu Dumitrescu va fi numit in fruntea acestei institutii”, a adaugat Maior. BNR mai cere si inlaturarea lui Ion Iliescu din viata publica. Referindu-se la acest subiect, Ticu Dumitrescu a spus ca l-a numit intotdeauna pe Iliescu “blestemul si povara acestei tari”.

Protest la Cluj

Mai mult decat atat, cateva zeci de manifestanti s-au strans, alaturi de Doina Cornea, in centrul municipiului Cluj-Napoca si au cerut instalarea lui Ticu Dumitrescu in functia de presedinte al CNSAS.

Autor: Bogdan Apostolescu