Anul 2006 va fi anul constructiilor in Romania. In prezent, optiunile in ceea ce priveste achizitia unei proprietati rezidentiale sunt inca reduse. In Bucuresti, ai, cel mai adesea, de ales intre un apartament intr-un bloc vechi si un apartament nou, dar scump, mult prea scump pentru buzunarele celor mai multi. Insa, lucrurile tind sa se schimbe.

S-au anuntat si vor continua sa se anunte noi ansambluri rezidentiale, care vor ridica standardul constructiilor actuale si vor oferi conditii decente de locuit, la preturi competitive.

Astfel, in multe parti din Bucuresti, considerate ca fiind lipsite de importanta din punct de vedere imobiliar pana acum (Dristor, Militari, Berceni, Calea Vacaresti, Colentina etc), se vor construi ansambluri de blocuri, cu design modern si in culori calde si prietenoase, care, practic, vor schimba imaginea acestor cartiere.

Aceste proiecte imobiliare ofera spatii verzi pentru recreere, sali de gimnastica si fitness, spatii comerciale, securitatea perimetrului, parcare subterana si loc de depozitare. Finisajele sunt de calitate si includ, cel mai adesea: parchet laminat sau din lemn, geamuri termopan, centrale de apartament, obiecte sanitare moderne, gresie si faianta de import.

Citeste si:  Twin Towers Barba Center aduce 60,000 mp spatii de clasa A pe piata birourilor

Este prevazuta crearea de firme de ‘facility management’ care vor inlocui deja clasicii administratori si se vor ocupa de toate chestiunile administrative: organizarea securitatii complexului rezidential, intretinerea spatiilor verzi, curatenia in interiorul si in exteriorul blocurilor, rezolvarea imediata a eventualelor probleme aparute (scurgeri, infiltratii, instalatii, lipsa apa etc) si evacuarea gunoiului menajer.

Pentru noile cartiere rezidentiale dezvoltatorii vor concepe politici de pret si vanzare atractive, precum si produse ipotecare in colaborare cu bancile interesate. Plata in rate catre dezvoltator este o alta optiune care este disponibila potentialilor clienti.