CEC lanseaza creditul cu aprobare rapida pentru fermierii care cultiva cereale. Banii vor putea fi utilizati atat pentru activitatea curenta, cat si pentru investitii.
CEC Bank continua finantarea agriculturii romanesti si lanseaza creditul cu aprobare rapida, dedicat fermierilor care cultiva cereale.
“Agricultura este un domeniu prioritar pentru noi. In 2022, CEC Bank a fost cel mai mare jucator din sistemul bancar al programului guvernamental destinat agriculturii – Rural Invest dar si cel mai mare finantator al creditelor APIA, unde s-au acordat aproximativ 7.000 de credite. Antreprenorii din agricultura au nevoi specifice, sezoniere iar bancile trebuie sa tina cont de modul de stabilire a ratelor, a garantiilor sau de modul in care face analiza de bonitate a clientului”, a declarat Bogdan Alexandrescu, director Directia AGRI, CEC Bank.
Finantarile sunt atat pentru activitatea curenta de tip non-revolving, doar cu garantie de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, fara garantii reale din partea clientului, cat si pentru investitii. Creditul este in lei si are valori intre 50.000 lei si maximum 500.000 lei, fara a depasi 85 la suta din valoarea investitiei. Beneficiarii pot fi producatori agricoli individuali sau persoane juridice care cultiva cereale.
Dobanda incepe de la ROBOR 6M + 2,50 p.p si nu poate depasi ROBOR 6M + 3,50 p.p., dobanda variind in functie de performanta economica a fermierilor.
Noul credit se adreseaza fermierilor care exploateaza teren agricol cu suprafata de minimum 50 ha iar 75 de procente din veniturile acestora trebuie sa fie incasari aferente culturilor agricole.
Perioada de creditare este de maximum 24 luni pentru finantarea activitatii curente de tip non-revolving si de cel mult 84 luni pentru investitii.
CEC Bank a inregistrat, in anul 2022, o evolutie semnificativa in ceea ce priveste finantarea agricultorilor mici si medii, creditele noi acordate crescand cu aproape 80% fata de 2021.
MM