pexels-alexander-kovalev-3977908

Nu există nicio îndoială în mintea oamenilor că dezvoltarea jocurilor video este cunoscută pentru că reprezintă unul dintre cele mai profitabile modele de afaceri din zilele noastre. Aceasta nu este o surpriză când trăim într-o epocă în care aproape totul este digital și automatizat. Și totodată, nu este de mirare de ce mulți indivizi aspiră să devină dezvoltatori și creatori de jocuri video.

Comunitatea de jocuri se mândrește cu mulți jucători din diferite categorii de viață. Fie că este vorba de jocuri video mobile free-to-play sau de jocuri de sport electronice competitive pentru PC, demografia pentru jocuri este largă, cu milioane de jucători jucând în fiecare zi. În plus, există chiar și site-uri care le permit jucătorilor să cumpere articole care le vor îmbunătăți jocul (fără a fi nevoiți să le deblocheze), ceea ce îi poate ajuta și să ajungă la următoarea parte a poveștii.

Cu atenție crescută pentru nevoie jucătorilor sunt create și sloturile, care fac parte din categoria jocurilor de cazinou. Dezvoltatorii de jocuri au în vedere concepte precum volatilitatea și RTP-ul, fără de care, drumul spre victorie nu ar fi atât de acerb. Sloturile cu volatilitate scăzută sunt concepute pentru a oferi plăți mai mici și mai frecvente. Sunt ideale pentru jucătorii ocazionali sau pentru cei care dispun de fonduri mai mici, dar care doresc să-și extindă experiența de joc și să se bucure de un flux constant de victorii constând în câștiguri mai mici. Crearea de jocuri cu volatilitate scăzută, atât pentru online, cât și pentru offline, necesită un act de echilibrare delicat din partea dezvoltatorului, deoarece el trebuie să se asigure că frecvența de accesare este suficient de mare pentru a menține jucătorii implicați, fără ca procentul de rambursare al jocului să se disipeze prea mult. Deseori, volatilitatea este considerată drept unul și același lucru cu RTP-ul (Return To Player), dar această percepție este cât se poate de eronată. În timp ce volatilitatea determină cât de des plătește un slot și dimensiunea generală a câștigurilor, procentul RTP determină cât de mult din suma totală din miză este returnată jucătorilor sub formă de câștiguri.

Unul dintre cei mai importanți factori care pot afecta experiența unui jucător este modul de joc și conținutul acestuia. Acestea reprezintă practic carnea jocului și ar trebui să fie în centrul atenției multor dezvoltatori. În timp ce jocul este încă în dezvoltare, este important ca un dezvoltator de jocuri să se concentreze asupra aspectelor cheie ale jocului. Și elementele care fac un joc bun vor varia în cele din urmă în funcție de diferiți factori, cum ar fi genul, povestea, construirea lumii, mecanica de joc sau contextul extern, care se referă la reputația în comunitatea de jocuri video. Acestea fiind spuse, nu există o formulă care să fie completă cu privire la ceea ce face un joc bun.

În anumite situații, un joc va excela deoarece mulți dezvoltatori au depus mult timp și efort pentru el, iar aceste două resurse s-au transformat în conținut și joc bun. Pe de altă parte, unele jocuri au eșuat pentru că au fost create într-un mod neglijent și în grabă. Acestea fiind spuse, gestionarea eficientă a resurselor, timpului și energiei, în timp ce se realizează jocul, este esențială pentru creșterea probabilității de a primi rezultate mai bune de la comunitatea de jocuri.

De netrecut cu vederea este faptul că de îndată ce un joc este lansat, probabil că vor exista erori și probleme cu care se vor confrunta utilizatorii și jucătorii. Desigur, aceste erori pot cauza probleme și jucătorilor experimentați și pe lângă faptul că afectează experiența jucătorului, acest lucru poate avea și un efect dăunător asupra reputației jocului în comunitate. Din fericire, mulți dezvoltatori de jocuri și companii pot remedia aceste erori și probleme prin actualizări. Actualizările sunt o modalitate bună de a le arăta jucătorilor și comunității că dezvoltatorii ascultă și răspund la problemele întâmpinate. Pe lângă rezolvarea erorilor, actualizările pot adăuga și mai mult conținut jocului. Multe companii și studiouri folosesc actualizări atunci când vine vorba de vânzarea pachetelor de expansiune suplimentare și conținut descărcabil.

pexels-oleksandr-p-6848112

Mulți factori pot afecta experiența unui jucător. Ei pot fi externi sau contextuali. Totuși, aceștia nu ar trebui să stea în calea cuiva care își dorește să creeze un joc revoluționar. Dezvoltarea de jocuri este un proces meticulos și care necesită timp. Numai cu răbdare și timp, rezultatul va fi cel mai bun.