Fenomenul obiectelor contrafăcute a luat amploare în ultimii ani și de aceea e nevoie să acorzi o atenție sporită locului din care vrei să faci achiziția, indiferent dacăvorbim de scule, articole vestimentare, de artă etc.
Ca să fii sigur că nu te numeri printre ghinioniști cel mai bine ar fi să cumperi doar de la magazine autorizate și nu de pe rețele de socializare sau alte site-uri care nu îți asigură posibilitatea de a face retur.
Din păcate acest fenomen al sculelor fake este foarte răspândit în ziua de astăzi, iar vânzătorii de pe aceste platforme au zeci de scule de vânzare de acest tip. Este foarte important ca, în cazul nefericit în care ai cumpărat un produs de pe un astfel de site, să anunți autoritățile, chiar dacă poate fi un proces îndelungat de recuperare a banilor, măcar ajuți la stoparea acestui fenomen.
Cum îți dai seama că uneltele nu sunt originale?
- primul aspect care ar trebui să își dea de gândit este chiar prețul, pentru că, un preț neobișnuit de mic este un semn care nu trebuie ignorat: este posibil ca o bormașină profesională la preț de una hobby să te încânte în primă fază, dar mai apoi, când performanțele nu o să fie cele așteptate o să fii foarte dezamăgit;
- un alt aspect care trebuie luat în calcul este cel al finisajelor, la fel ca și în cazul hainelor de firmă contrafăcute, logo-ul și restul detaliilor sunt așezate ușor diferit decât în cazul celor originale;
- cromatica, marcajele, elementele de avertizare/pericol prevăzute de legislația în vigoare sunt diferite sau lipsesc cu desăvârșire.
La AtelierulTău găsești zeci de branduri orginale, sute de categorii și zeci de mii de produse, ca să poți alege tot ce ai nevoie, în funcție de specificațiile dorite și de bugetul pe care îl ai la dispoziție. În plus, în cazul în care te răzgândești, ai la dispoziție o perioadă de retur de până la 30 de zile și extrabenficii la anumite branduri, cum ar fi: service gratuit fără bătăi de cap (chemi curierul, îți ridică produsul și ți-l aduce înapoi 100% funcțional, fără niciun cost suplimentar), extindere garanție, înscrieri la tombole puse la dispoziție de către furnizori și multe altele.
Printre categoriile de scule electrice și accesorii pe care le găsești aici se numără: mașini de găurit și înșurubat cu/fără percuție, mașini de inșurubat cu/ fără impact, polizoare (unghiulare, drepte, de banc, de banc combinate), rotopercutoare și demolatoare, fierăstraie (circulare, staționare, pendulare, sabie, multicuttere, cu bandă), șlefuitoare (cu excentric, cu vibrații, delta), mașini de frezat, mașini de rindeluit și degroșat, burghie, carote, discuri și pânze etc. Pe langă clasicele scule cu fir, pentru aproape fiecare categorie de unelte se găsește și varianta cu acumulatori, o alegere mult mai bună dacă nu mai vrei să fi dependent de o priză. Pe termen scurt poate fi o variantă mai costisitoare, dar dacă alegi scule de la același brand din aceeași clasă de tensiune, investiția inițială se va amortiza destul de rapid.