Transformati acum un mic atelier de mobila intr-o mare afacere cu profit garantat

In incercarea de a-si personaliza casa si de a se simti cat mai confortabil in intimitate, tot mai multi romani prefera sa dea un ban in plus pentru a-si achizitiona mobila dupa „chipul si asemanarea lor”.Atelier pentru mic mobilier

Casa, spun statisticile, ramane un domeniu in care romanul investeste tot mai multi bani, in detrimentul, sa zicem, unor excursii costisitoare sau al achizitionarii unei masini. Acest apetit se dovedeste a fi un fenomen tot mai raspandit si de aceea au aparut pe piata numeroase firme care produc mobila la comanda, in principal din PAL melaminat si lemn.

Afacerea pe care v-o propunem se refera, asadar, la organizarea unei activitati de productie de mobilier personalizat (la comanda) si de servicii adiacente. La cerere puteti oferi servicii de intretinere si reconditionari. In functie de amploarea pe care doriti sa o dati afacerii si de capitalul pe care doriti sa-l investiti, puteti amenaja o zona de contact cu clientii (cu o suprafata de expunere a unor produse finite) un birou de proiectare si o zona de executie a mobilierului.

Citeste si:  Evaluarea nevoilor personalului

Spatiul necesar desfasurarii in bune conditii a activitatii trebuie sa fie de minimum 20 de metri patrati. Un avantaj imens este acela daca aveti o casa la curte, pe care – cu modificari destul de mici – o puteti transforma in atelier (nu neaparat in totalitate). O alta solutie o reprezinta inchirierea unei hale pe care sa o puteti amenaja dupa necesitati.

Atelierul va fi dotat cu cateva echipamente: banc de lucru, o masina de indreptat, un ferastrau mecanic stationar, o masina de gaurit, diverse scule si dispozitive (pile, dalti rindele, ciocane, chei, rulete etc).

Toate informatiile legate de demararea si desfasurarea cu succes a afacerii le gasiti in CD-ul “Atelier pentru mic mobilier” din continutul careia mentionam:

– alegerea materialului lemons: cherestea de foioase sau rasinoase, PAL, PFL, furnire, placaje, panele sau placi celulare
– materiale auxiliare pentru executarea mobilierului: adezivi, chituri, lacuri etc.
– unelte si modalitati de fixare a componentelor de mobilier
– executarea desenelor de lucru
– scule si utilaje pentru prelucrarea lemnului
– ordinea operatiilor de prelucrare a materialului lemnos
– tipuri de imbinari utilizate in constructia de mobilier
– reguli privind pregatirea suprafetelor si finisarea mobilierului
– masuri generale de protectia muncii
– un plan de afaceri bine documentat si adaptat realitatilor pietei romanesti
– legislatia specifica afacerii
– adrese utile ale firmelor care vand produse din lemn

Citeste si:  Scopul training-ului si perfectionarii

Folosind aceste informatii, reusiti sa oferiti la un pret relativ redus, mobilier cu dimensiunile si designul dorite de clienti. In acest mod, practic, va consolidati pozitia pe piata inca de la primul client. Decizia va apartine! Nu uitati ca este o afacere simpla care va poate aduce venituri consistente. Micul mobilier din lemn reprezinta o provocare pentru orice persoana care doreste sa inceapa o afacere. Piata romaneasca este deschisa, existand multe nise pe care va puteti lansa, chiar si cu o productie mica. Puteti demara aceasta afacere si ca a doua activitate.

Detalii/Comanda