Vrei sa iti deschizi o afacere in domeniul reparatiei si intretinerii de autoturisme? Atunci ai ajuns in locul potrivit. Mai intai de toate trebuie sa alegi cea mai buna locatie pentru a-ti deschide service-ul dupa care trebuie sa te ocupi de achizitia tuturor echipamentelor necesare.

Ai nevoie de echipamente cat mai calitative care sa te ajute sa poti repara orice tip de masina. Poate ca unele produse sunt destul de costisitoare dar trebuie sa intelegi ca cel mai important aspect dintr-o afacere este calitatea.

De indata ce achizitionezi produse calitative nu trebuie sa te mai ingrijorezi, in mod sigur vei avea parte de succesul pe care il doresti.

In cele de mai jos vei gasi o lista cu toate echipamentele si sculele auto necesare intr-un service.

Elevator sau platforma hidraulica

Un elevator te va ajuta la reparatiile de directie, de suspensie sau de transmisie. Acesta iti mai poate fi de folos si la schimbul de ulei. Pentru masinile obisnuite, ai nevoie de elevatoare cu doua coloane, cu o sarcina de pana la 3.2 tone, cu ajutorul carora poti repara orice tip de masina.

Citeste si:  Cayman mai "mic" din Iulie

In cazul in care iti doresti sa repari si dube si camioane atunci trebuie sa optezi pentru un elevator cu patru coloane, cu o sarcina de pana la 5 tone.

Trusa de scule

O trusa de scule trebuie sa include unelte de baza precum chei fixe, chei tubulare, clichet, chei dinamometrice, ciocane sau surubelnite. Nu ti-ar strica nici un set de clesti, o trusa de montat si demontat rulmenti, un set cu pistol pneumatic si orice altceva care te-ar putea ajuta in probleme de mecanica si de intretinere.

O masina de montat, demontat si echilibrat roti

Aceasta masina te va ajuta sa schimbi anvelopele dar si sa echilibrezi rotile. Alege o masina cu sisteme auxiliare de depresare daca vrei sa oferi servicii mai complexe de care sa se poata bucura orice persoana. Mai poti cumpara si un cleste de echilibrat care sa te ajute la aceste operatiuni.

Un echipament de reincarcare a instalatiei de aer conditionat

Acesta este util atunci cand vrei sa lucrezi la sistemul de climatizare a masinilor. Trebuie sa poti oferi si acest serviciu daca vrei sa te ocupi de toate problemele care pot aparea la masini.

Citeste si:  Cele mai tari masini tunate

Retea de aer comprinat cu compresor

Orice service trebuie sa fie dotat cu acest echipament. O retea care sa permita sa foloseasca aerul comprimat pentru a verifica presiunea din roti este absolut necesara. Mai mult decat atat, puteti folosi acest aparat si pentru a curata cilindrii motorului sau pentru a desface prozoanele la roti.

Stand de directie si reglaj faruri

Stand-ul de directie este folosit pentru a evita uzura prematura a anevelopelor sau a pieselor de directie. Cu ajutorul acestui stand puteti regla si modul in care farurile masinii lumineaza.

Un set de testere pentru motor

Motorul trebuie sa fie verificat periodic de aceea un set de testere pentru motor este esential pentru orice afacere in domeniul auto. Sunt doua tipuri de testere pentru motor si anume: universale si OEM.

Testerele universale sunt putin mai versatile, deoarece puteti verifica mai multe tipuri de automobile, pe cand testerele OEM sunt doar pentru un anumit tip de autoturisme, insa acestea sunt mult mai detaliate si eficiente.

Citeste si:  Tahografe si limitatoare de viteza la autocare si microbuze

Trusa tinichigiu

O astfel de trusa se poate folosi in cazul in care vreti sa oferiti si servicii de tinichigerie. Aceasta mai poate fi folosita atunci cand se curata rugina de pe o caroserie sau de pe piese.

Chei pentru scoaterea filtrului de ulei

O trusa de chei pentru scoaterea filtrului de aer se poate folosi la aproape orice tip de autoturism. Puteti achizitiona si o baie pentru spalarea pieselor, atunci cand a curs ulei pe ele sau alte lichide.